BrainMax LAUF Protein, nativní syrovátkový protein, 1000 g
Kód: 45831/COK 45831/PIS 45831/VAN Zvolte variantuDetailní popis produktu

Lahodná příchuť a perfektní složení Vás odpálí do vesmíru! LAUF PROTEIN!
Lauf protein je složen z 50 % z nativního koncentrátu a z 50 % z nativního izolátu. V koncentrátu se nacházejí imunoglobuliny, laktoferin a další látky prospěšné pro náš organismus. Zatímco izolát zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Spojením vznikl pro tělo velmi dobře využitelný protein z toho nejkvalitnějšího zdroje! Svou kvalitou, stravitelností a čistotou nemá konkurenci.
Nativní protein z mléka od volně se pasoucích krav
Nedenaturovaný nativní syrovátkový protein je získáván za studena přímo z čerstvého kravského mléka od volně pasoucích se krav krmených trávou, které pochází z kontrolovaného evropského chovu. Oproti běžným proteinům prochází mléko pouze jednou šetrnou pasterizací (běžně se pasterizuje 2×). Proces mikrofiltrace probíhá při velmi nízké teplotě (do 10 °C), při které si protein zachovává imunoglobuliny a enzymy. Je lépe stravitelný, dobře se vstřebává a hlavně má lepší využitelnost obsažených bílkovin. Díky šetrné a přímé metodě zpracování z čerstvého mléka nejsou porušeny vazby mezi aminokyselinami a celkově se v proteinu nachází vyšší koncentrace aminokyselin zejména proanabolického leucinu.

Rozdíl mezi nativním syrovátkovým proteinem a běžným “sýrovým” syrovátkovým proteinem
Nativní syrovátkový protein se vyrábí za studena přímo z čerstvého mléka od krav pasoucích se na pastvinách a krmených trávou. Zatímco “sýrový” syrovátkový protein se vyrábí ze sýru, přesněji řečeno z vedlejšího produktu vzniklého při výrobě sýru, syrovátky. Běžný syrovátkový protein je tedy oproti nativnímu proteinu více zpracovanou potravinou a při procesu výroby dochází k degradaci aminokyselin i prospěšných látek, neboť se nejdřív musí mléko pasterizovat zahřátím, poté se za vyšších teplot vyrábí sýr a v poslední fázi výroby ještě dochází k zahřívání syrovátky získané ze sýru, aby byl vyroben syrovátkový protein. Zatímco u nativního proteinu dochází pouze k jedné pasterizaci na začátku při výrobě mléka a poté se filtrací přímo z mléka šetrně za nízkých teplot získává nativní syrovátkový protein bez degradace křehkých vazeb mezi aminokyselinami. Výsledným produktem je pak protein mimořádně kvalitní, čistý a pro tělo velmi dobře vstřebatelný i stravitelný. Nativní protein se vyznačuje vyšší koncentrací aminokyselin (7 g BCAA na dávku) a tělu prospěšných látek (laktoferin, imunoglobulin). Nativní protein je kaviárem mezi proteiny.


Šetrná výroba proteinu z nativní syrovátky
Jeden z důvodů, proč si nativní syrovátka vede tak dobře v obsahu a vstřebatelnosti bílkovin, je výrobní proces. U proteinu z nativní syrovátky dochází k pasterizaci pouze jednou, zatímco u syrovátkového proteinu dvakrát. Tím může dojít k denaturaci (znehodnocení) bílkovin a navíc výroba nativního syrovátkového proteinu probíhá procesem mikrofiltrace za studena (teplota do 10 °C). Jednoduše řečeno lze říci, že se výroba nativního syrovátkového proteinu je natolik šetrná, že si díky tomu protein zachovává množství bílkovin i vyšší množství aminokyselin.
DIAAS - index kvality bílkovin
Nejen obsah bílkovin, ale také stravitelnost aminokyselin, je důležitý údaj, o který se zajímat. Nativní syrovátkový protein si v tomto hodnocení DIAAS (digestible indispensable amino acid score) vede skvěle. Jde o zhodnocení bílkovin na základě vstřebatelnosti a stravitelnosti aminokyselin. Jinými slovy o jak kvalitní bílkovinu z hlediska vstřebatelnosti v organismu se jedná. A nativní syrovátka obsazuje v hodnocení DIAAS přední příčky.

Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?
- ✅ Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- ✅ Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- ✅ Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
- ✅ Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- ✅ Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- ✅ Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- ✅ Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- ✅ 26 g bílkovin na dávku.
- ✅ Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.

Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?
- ✅ Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- ✅ Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- ✅ Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
- ✅ Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- ✅ Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- ✅ Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- ✅ Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- ✅ 26 g bílkovin na dávku.
- ✅ Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.

Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?
- ✅ Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- ✅ Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- ✅ Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
- ✅ Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- ✅ Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- ✅ Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- ✅ Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- ✅ 26 g bílkovin na dávku.
- ✅ Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.
Vynikající chuť bez cukrů nebo umělých sladidel
Příjemnou nasládlou chuť proteinu propůjčily lístky stévie. Bylinka, která je až 300krát sladší než cukr, neobsahuje žádné kalorie, a navíc nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Především, oproti umělým sladidlům, nemá špatný vliv na střevní mikrobiom. Pro krémovější konzistenci jsme použili semena guarových plodů. Ty obsahují podíl vlákniny, která prospívá zdraví střev a udrží pocit nasycení.

Pořádná porce kvalitních bílkovin
Rozmíchejte 1 odměrku (35 g) s 200 ml vody nebo mléka. Protein můžete také přidat do snídaňové kaše nebo smoothie. S ohledem na denní příjem bílkovin, užívejte 1–3 dávky denně. Jelikož přecházíme na nové odměrky, v proteinech můžete narazit na dvě různé. U malé, 70 ml odměrky, doporučujeme dávkovat vrchovatou odměrku. U velkých, 100 ml odměrek (lopatka), doporučujeme rozmíchat 1 zarovnanou odměrku.
Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Karamel
Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Čokoláda
Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Vanilka
Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Pistácie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sportovní výživačokoláda |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
BrainMax® je česká značka vyrábějící špičkové doplňky stravy a BIO potraviny, které se vyznačují vysokou kvalitou a pozitivním účinkem na zdraví. U doplňků stravy klademe důraz na vědecky ověřený přístup a kvalitu použitých surovin, tak aby jejich využitelnost tělem byla, co nejlepší. Při výrobě potravin se soustředíme především na BIO původ, tak aby byly potraviny chutné, kvalitní a přinášely tělu zdraví prospěšný efekt. Díky BIO původu není v potravinách zbytečná chemie a při pěstování plodin v ekologickém zemědělství jsou aplikovány přírodě prospěšné postupy. U výroby potravin ani u doplňků stravy nepoužíváme balastní látky či jiné zdraví škodlivé příměsi. Děláme opravdové doplňky stravy a potraviny, které fungují.