BrainMax LAUF Protein, nativní syrovátkový protein, 1000 g

Kód: 45831/COK 45831/PIS 45831/VAN Zvolte variantu
999 Kč / ks 892 Kč bez DPH
Skladem (2 ks) Skladem (3 ks) Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
10.6.2025 10.6.2025 10.6.2025 Zvolte variantu
Možnosti doručení

LAUF Protein je nativní syrovátkový protein pocházející z mléka volně pasoucích se krav krmených trávou. Jedná se o nejčistší formu syrovátkového proteinu. Neexistuje protein, který by dosahoval podobných kvalit. Pokud chcete to nejlepší, pak je nativní syrovátka tou jedinou volbou. Díky šetrné technologii výroby za studena přímo z čerstvého mléka nedochází k znehodnocení křehkých vazeb mezi aminokyselinami a tím je pro tělo lépe stravitelný a využitelný pro budování svalů. Šetrná výroba navíc zajišťuje i přirozeně vyšší koncentraci BCAA (téměř 7 g) a proanabolického leucinu. Dělejte nejlepší výsledky na 100% přírodní NATIVNÍ proteinové konfiguraciVyniká skvělou chutí, vůní a krémovou konzistencí. Je dochucen pouze stévií a přírodním aromaNeobsahuje žádné příměsi, barviva či syntetická sladidla. Garantujeme absolutní čistotu a účinnost.
Laboratorně testováno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lauf protein detail

Lahodná příchuť a perfektní složení Vás odpálí do vesmíru! LAUF PROTEIN!

Lauf protein je složen z 50 % z nativního koncentrátu a z 50 % z nativního izolátu. V koncentrátu se nacházejí imunoglobuliny, laktoferin a další látky prospěšné pro náš organismus. Zatímco izolát zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Spojením vznikl pro tělo velmi dobře využitelný protein z toho nejkvalitnějšího zdroje! Svou kvalitou, stravitelností a čistotou nemá konkurenci.

 

Nativní protein z mléka od volně se pasoucích krav

Nedenaturovaný nativní syrovátkový protein je získáván za studena přímo z čerstvého kravského mléka od volně pasoucích se krav krmených trávou, které pochází z kontrolovaného evropského chovu. Oproti běžným proteinům prochází mléko pouze jednou šetrnou pasterizací (běžně se pasterizuje 2×). Proces mikrofiltrace probíhá při velmi nízké teplotě (do 10 °C), při které si protein zachovává imunoglobuliny a enzymy. Je lépe stravitelný, dobře se vstřebává a hlavně má lepší využitelnost obsažených bílkovin. Díky šetrné a přímé metodě zpracování z čerstvého mléka nejsou porušeny vazby mezi aminokyselinami a celkově se v proteinu nachází vyšší koncentrace aminokyselin zejména proanabolického leucinu.

Kráva na pastvě

 

Rozdíl mezi nativním syrovátkovým proteinem a běžným “sýrovým” syrovátkovým proteinem

Nativní syrovátkový protein se vyrábí za studena přímo z čerstvého mléka od krav pasoucích se na pastvinách a krmených trávou. Zatímco “sýrový” syrovátkový protein se vyrábí ze sýru, přesněji řečeno z vedlejšího produktu vzniklého při výrobě sýru, syrovátky. Běžný syrovátkový protein je tedy oproti nativnímu proteinu více zpracovanou potravinou a při procesu výroby dochází k degradaci aminokyselin i prospěšných látek, neboť se nejdřív musí mléko pasterizovat zahřátím, poté se za vyšších teplot vyrábí sýr a v poslední fázi výroby ještě dochází k zahřívání syrovátky získané ze sýru, aby byl vyroben syrovátkový protein. Zatímco u nativního proteinu dochází pouze k jedné pasterizaci na začátku při výrobě mléka a poté se filtrací přímo z mléka šetrně za nízkých teplot získává nativní syrovátkový protein bez degradace křehkých vazeb mezi aminokyselinami. Výsledným produktem je pak protein mimořádně kvalitní, čistý a pro tělo velmi dobře vstřebatelný i stravitelný. Nativní protein se vyznačuje vyšší koncentrací aminokyselin (7 g BCAA na dávku) a tělu prospěšných látek (laktoferin, imunoglobulin). Nativní protein je kaviárem mezi proteiny.

Porovnání syrovátkových proteinů
Výroba syrovátkových proteinů

Šetrná výroba proteinu z nativní syrovátky

Jeden z důvodů, proč si nativní syrovátka vede tak dobře v obsahu a vstřebatelnosti bílkovin, je výrobní proces. U proteinu z nativní syrovátky dochází k pasterizaci pouze jednou, zatímco u syrovátkového proteinu dvakrát. Tím může dojít k denaturaci (znehodnocení) bílkovin a navíc výroba nativního syrovátkového proteinu probíhá procesem mikrofiltrace za studena (teplota do 10 °C). Jednoduše řečeno lze říci, že se výroba nativního syrovátkového proteinu je natolik šetrná, že si díky tomu protein zachovává množství bílkovin i vyšší množství aminokyselin.

DIAAS - index kvality bílkovin

Nejen obsah bílkovin, ale také stravitelnost aminokyselin, je důležitý údaj, o který se zajímat. Nativní syrovátkový protein si v tomto hodnocení DIAAS (digestible indispensable amino acid score) vede skvěle. Jde o zhodnocení bílkovin na základě vstřebatelnosti a stravitelnosti aminokyselin. Jinými slovy o jak kvalitní bílkovinu z hlediska vstřebatelnosti v organismu se jedná. A nativní syrovátka obsazuje v hodnocení DIAAS přední příčky.

Kvalita bílkovin DIAAS

Testováno nezávislou laboratoří

BrainMax LAUF Protein prošel nezávislým laboratorním testováním na přítomnost těžkých kovů a mikrobiologickou nezávadnost. Těžké kovy mohou být v některých rostlinných surovinách přítomny v důsledku znečištěného prostředí, a proto je jejich kontrola zásadní pro bezpečnost. Mikrobiologické testování zahrnovalo ověření nepřítomnosti škodlivých mikroorganismů, například bakterií, plísní a kvasinek. Protokol o výsledku testu zde

Laboratorní testování
Porovnání proteinů

Nativní syrovátkový protein

Pod označením nativní protein si můžete představit výrobní proces, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných produktů, jako jsou třeba sýry. Zatímco u jiných výrobních postupů jsou proteiny až na posledním místě, jak z mléka zpracovat skutečně vše, je nativní syrovátkový protein samostatný produkt, který jako první z mléka vzniká.

Porovnání proteinů

Nejkvalitnější druh proteinu na trhu

Narozdíl od běžné syrovátky je nativní protein získáván přímo z mléka za studena, čímž se násobí jeho stravitelnost a využitelnost bílkovin. Slovo “nativní” se pojí k procesu, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných mléčných výrobků jako to je u běžných proteinů. Způsob šetrného zpracování se projevuje také na aminokyselinovém spektru, kdy nativní syrovátkový protein obsahuje až o 16 % více proanabolického leucinu a skoro o 40 % více cystinu. V každé odměrce najdete 26 g bílkovin. Nativní protein obsahuje přirozeně velmi pestré spektrum aminokyselin. Každá aminokyselina má v těle svou specifickou funkci, jedna bez druhé, však fungují jen na půl plynu, dohromady jsou proto daleko silnější!

 

LAUF vs Performance Protein

Rozdíl mezi LAUF Protein a Performance Protein

LAUF i Performance protein obsahují nativní protein nejvyšší kvality. Avšak s tím rozdílem, že LAUF obsahuje 100% nativního proteinu v podobě izolátu a koncentrátu v poměru 1:1. Zatímco Performance obsahuje nativní syrovátkový protein z 62% a z 26% kolagen, zároveň je obohacen o kolostrum a kokosový olej. LAUF protein obsahuje bohatší spektrum aminokyselin především proanabolický leucin, neboť obsahuje 100% nativního syrovátkového proteinu. LAUF protein je více zaměřený pro doplňování bílkovin nejen pro sportovní výkon a růst svalů, zatímco Performance má širší využití pro imunitu, střevo, ale i trénink.

 

Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?

  • ✅ Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
  • ✅ Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
  • Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
  • Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
  • ✅ Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
  • ✅ Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
  • Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
  • 26 g bílkovin na dávku.
  • ✅ Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.
Proč volit Lauf protein

 

Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?

  • ✅ Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
  • ✅ Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
  • Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
  • Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
  • ✅ Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
  • ✅ Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
  • Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
  • 26 g bílkovin na dávku.
  • ✅ Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.
Trénink s Lauf proteinem

 

 

Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?

  • ✅ Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
  • ✅ Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
  • Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
  • Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
  • ✅ Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
  • ✅ Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
  • Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
  • 26 g bílkovin na dávku.
  • ✅ Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.

 

Vynikající chuť bez cukrů nebo umělých sladidel

Příjemnou nasládlou chuť proteinu propůjčily lístky stévie. Bylinka, která je až 300krát sladší než cukr, neobsahuje žádné kalorie, a navíc nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Především, oproti umělým sladidlům, nemá špatný vliv na střevní mikrobiom. Pro krémovější konzistenci jsme použili semena guarových plodů. Ty obsahují podíl vlákniny, která prospívá zdraví střev a udrží pocit nasycení.

 

 

Dávkování proteinu

Pořádná porce kvalitních bílkovin

Rozmíchejte 1 odměrku (35 g) s 200 ml vody nebo mléka. Protein můžete také přidat do snídaňové kaše nebo smoothie. S ohledem na denní příjem bílkovin, užívejte 1–3 dávky denně. Jelikož přecházíme na nové odměrky, v proteinech můžete narazit na dvě různé. U malé, 70 ml odměrky, doporučujeme dávkovat vrchovatou odměrku. U velkých, 100 ml odměrek (lopatka), doporučujeme rozmíchat 1 zarovnanou odměrku.

 

Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Karamel 

 

Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Čokoláda

 

Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Vanilka 

 

Složení, výživové údaje a podíl aminokyselin – Pistácie

Doplňkové parametry

Kategorie: Sportovní výživa, čokoláda
EAN: Zvolte variantu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

BrainMax® je česká značka vyrábějící špičkové doplňky stravy a BIO potraviny, které se vyznačují vysokou kvalitou a pozitivním účinkem na zdraví. U doplňků stravy klademe důraz na vědecky ověřený přístup a kvalitu použitých surovin, tak aby jejich využitelnost tělem byla, co nejlepší. Při výrobě potravin se soustředíme především na BIO původ, tak aby byly potraviny chutné, kvalitní a přinášely tělu zdraví prospěšný efekt. Díky BIO původu není v potravinách zbytečná chemie a při pěstování plodin v ekologickém zemědělství  jsou aplikovány přírodě prospěšné postupy. U výroby potravin ani u doplňků stravy nepoužíváme balastní látky či jiné zdraví škodlivé příměsi. Děláme opravdové doplňky stravy a potraviny, které fungují.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz